de-dalk
nieuwsbrief De Dalk | januari 2023

Algemeen

Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar.
Wat hebben wij met z'n allen een bijzonder jaar achter de rug. Plotseling zat de school dicht, werd er thuisonderwijs verzorgd, zagen veel kinderen elkaar niet meer, ging de school eerst weer gedeeltelijk open,daarna gingen de scholen gelukkig tóch weer helemaal open en moesten ouders buiten het hek blijven.Heel veel activiteiten konden niet doorgaan en toch hebben we er met elkaar het beste van weten te maken. Namens het team wensen wij iedereen een fijne zomervakantie en wij zien jullie graag weer terug op maandag 31 augustus.

Vakantierooster en studiedagen

Vakantie:
data
Herfstvakantie
19 t/m 23 oktober 2020
Kerstvakantie
21 december 2020 t/m 1 januari 2021
Voorjaarsvakantie
22 t/m 26 februari 2021
Goede vrijdag/Paasmaandag
2 t/m 5 april 2021
Koningsdag
27 april 2021
Meivakantie
3 t/m 7 mei 2021
Hemelvaart dag +
13 en 14 mei 2021
Pinkstermaandag
24 mei 2021
Zomervakantie
19 juli t/m 27 augustus 2021
Studiedagen
Woensdag 28 oktober 2020
maandag 14 februari en vrijdag 19 februari 2021
Vrijdag en maandag 25 en 28 juni 2021

Musical en afscheid groep 8

De laatste week is aangebroken. Gisterenavond hebben de kinderen van de bovenbouw de musical voor de ouders van groep 6/7 gespeeld, morgenochtend voor de onder- en middenbouw en woensdagavond voor de ouders en broertjes en zusjes van de kinderen van groep 8.
Donderdag gaan wij de kinderen van groep 8 om 14:30 uur op spectaculaire wijze uitzwaaien! U bent van harte welkom om dit mee te maken!

Schoolfoto's

Afgelopen donderdag heeft uw kind de inlogcodes voor de schoolfoto's meegekregen.
Denkt u aan het bestellen van de foto's? De actie met de gratis groepsfoto is deze week nog geldig!

Summercamp


Hieronder een folder voor een zomercursus Engels leren op de Berg en Bosschool in Apeldoorn. Voor meer informatie klik hier
IMG_20200713_160641

Vakantiebieb


Jaarlijks blijven duizenden kinderen in de zomer doorlezen dankzij de VakantieBieb. Een mooie ontwikkeling en bovendien erg belangrijk, want blijven lezen in de vakantie helpt een terugval van het leesniveau voorkomen. De gratis app biedt je leerlingen een brede selectie van e-books. Daarnaast staan er dit jaar ook luisterboeken in de VakantieBieb!

Gebruik de handige VakantieBieb toolkit
Wil je je leerlingen helpen om tijdens de zomervakantie door te lezen? Breng dan de VakantieBieb onder de aandacht bij hun ouders/verzorgers. Vermeld de VakantieBieb op je website, social media en in je nieuwsbrief. Om je hierbij te helpen hebben we een Online Toolkit voor je samengesteld. Hierin vind je een kant-en-klare tekst en bijpassend beeld.
Download Online Toolkit

Over de VakantieBieb
De VakantieBieb is hét zomercadeautje van de Bibliotheek: een gratis app vol e-books en luisterboeken voor jong en oud! De VakantieBieb-app is toegankelijk voor iedereen. Dus ook als leerlingen géén lid zijn van de Bibliotheek.
In de app staan e-books zoals SuperDolfje van Paul van Loon en Lampje van Annet Schaap. Daarnaast staan er dit jaar ook luisterboeken in de app, zoals Floddertje van Annie M.G. Schmidt en De jacht op het schaduwdier van John Flanagan.

De VakantieBieb is gratis beschikbaar in de App Store. Van 1 juli tot en met 31 augustus. De verwachting is dat de app voor Android binnenkort ook beschikbaar is via Google Play. Kijk voor meer info op www.vakantiebieb.nl.

Extra: winactie voor de jeugd!
Vanaf 1 juli kunnen kinderen van 6 tot 18 jaar op vakantiebieb.nl/win, laten weten welk boek in de VakantieBieb hun favoriet is. Ze maken dan kans op een Beats Solo Pro koptelefoon.

Jeugdbibliotheek.nl
Kinderen die lid zijn van de Bibliotheek kunnen naast de e-books en luisterboeken in de VakantieBieb nog veel meer e-books en luisterboeken lenen. Ook kunnen ze oefenen voor schoolvakken via Junior Einstein. Kijk op jeugdbibliotheek.nl voor een overzicht van alle digitale producten voor kinderen.


De Bibliotheek op school
De Bibliotheek op school steunt de VakantieBieb. Werk je met deze aanpak? Dan kun je ook bij je leesconsulent terecht voor meer informatie.
Met vriendelijke groet,Het VakantieBieb-team

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...