de-dalk
nieuwsbrief De Dalk | januari 2023

Nieuws uit de groepen

De bovenbouw draait alweer op volle toeren.
Het is fijn weer allemaal op school te zijn.
Het thema van Alles-in-1 is het menselijk lichaam. De klas is in kleine groepjes verdeeld. Elk groepje verdiept zich in 1 van onze organen. Op de afbeelding hieronder hebben de kinderen longen nagemaakt.
In de vakantie zijn de tafels wat weggezakt. We oefenen dit op school veel maar het zou fijn zijn als de kinderen ook wat spelletjes thuis doen.
Op 6 oktober is de digitale informatie avond voor het voortgezet onderwijs.
IMG-20200925-WA0001

Onderbouw

De kinderen in de onderbouw hebben allemaal hun draai gevonden in de groep. Het is leuk om te zien dat ze ,ondanks hun verschillende werkplekken, toch als groep een geheel vormen. De kinderen uit groep 1/2 werken de komende weken aan het thema "Herfst". Dit onder begeleiding van onze stagiaire Cherise. In groep 3 ligt het accent op het leren lezen. Kern 1 is afgesloten en het is leuk om te zien hoe er dagelijks vooruitgang wordt geboekt. De kinderen van groep 4 zijn snel gewend aan het werken op Snappet. Zij vinden het leuk om met de verschillende werkvormen aan het werk te gaan. We proberen het bewegend leren regelmatig in te zetten. Op 18 sept. hebben we een leuke en leerzame excursie gehad naar Paleis het Loo. De kinderen zijn een groot groepswerk aan het maken van het paleis en de tuinen. Het eindresultaat zult u in de volgende nieuwsbrief zien.
IMG-20200918-WA0038

Even voorstellen..

Mijn naam is Cherise, ik ben PABO studente en ik mag de komende tijd op de dinsdagen stagelopen in groep 1/2/3/4 bij juf Ank.
Het is niet vanzelfsprekend voor mij om een stageplaats te vinden omdat ik door mijn spierziekte in een rolstoel zit.
Gelukkig kan De Dalk de faciliteiten bieden die ik nodig heb en is er genoeg ruimte in het klaslokaal.Ik geef met heel veel plezier les en vind het erg leuk om zelf lessen te ontwerpen. Verder ben ik erg muzikaal, dus muzieklessen zullen zeker aan bod komen bij mij in de groep.
Tot nu toe heb ik het ontzettend naar mijn zin op De Dalk en ik hoop dat ik hier veel mag leren.

Sport van de maand

Door deel te nemen aan verschillende sporten kunnen kinderen ontdekken welke sport het beste bij hen past. Er is keuze uit meer dan 25 verschillende sporten!
Hoe kan mijn kind meedoen?
Sport van de maand is leuk, gezellig en gezond! Heb je al een account bij Sportstimulering of bij een andere activiteit van Accres, (Binky, Malkander of Boschbad) log dan eerst in met je reeds bestaande inloggegevens.
Zo niet maak dan hier een account aan. Wil je meedoen aan sport van de maand kies hier dan jouw favoriete sport uit. Deelnemen aan een activiteit kost eenmalig € 1,-. Dit is inschrijfgeld waarna je de hele maand mee mag doen met de activiteit. Wil je aan meer sporten deelnemen dan kan dat natuurlijk ook! Iedere sport kost slechts € 1,- per maand. Ben je toch verhinderd? Meld je dan af via sportstimulering@accres.nl.
Helaas kunnen wij het inschrijfgeld niet retourneren.
kalender nov
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...