de-dalk
nieuwsbrief De Dalk | januari 2023

Winactie PleinSupport

Met onze speciale uitzending van het Jeugdjournaal heeft OBS de Dalk een gratis PleinSupport-traject t.w.v. € 1795,- gewonnen.
Want een verkeersplein waarop de belijning niet goed zichtbaar is en een wespennest in een verrotte boom, dat is toch levensgevaarlijk? Dat vond de jury gelukkig ook. Bovendien hebben de leerlingen van de Dalk de hoofdrol in het nieuwsitem zo goed vertolkt, dat er maar één de winnaar kan zijn: OBS de Dalk. Kijk op de facebookpagina en op de website www.dedalk.nl voor alle leuke filmpjes!
Het gewonnen traject bestaat uit professionele begeleiding bij het opstellen van een plan van aanpak om tot een vernieuwd schoolplein te komen die past bij onze visie. Samen met de bijdrage van Klarenbeeks Belang, de OR en Leerplein055 kunnen we er vast iets moois van maken. Hulp van ouders die hier ook iets aan willen bijdragen, is van harte welkom!
thumbnail_IMG_20201109_102107

Nieuw MR-lid

Beste ouders,

Als lid van de medezeggenschapsraad (MR ) van De Dalk doe ik graag een oproep.
Meld je aan voor een plekje in de medezeggenschapsraad voor De Dalk!
Ik zal mij allereerst voorstellen voor diegene die mij nog niet kennen. Mijn naam is Erik Koldenhof en samen met Gerda zijn wij de ouders van Sam (groep 4 ), Jim (groep 3 ) en Suus. Sinds vorig jaar ben ik lid van de MR.
De MR is een wettelijk ingestelde raad. Hierin kunnen ouders en leerkrachten meedenken over het beleid van de school. De MR heeft vaak een adviserende, maar zeker ook wel eens een beslissende rol in beleidszaken. Elke school moet een MR instellen. In de MR kun je meedenken over het beleid van de school. Dat kan gaan over uiteenlopende onderwerpen als onderwijsmethoden, schoolprestaties, verkeersveiligheid of pesten. Een actueel onderwerp van afgelopen jaar was bijvoorbeeld het nemen van maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. Over sommige onderwerpen beslist de MR zelfs mee (zoals onderwijstijd/vakantierooster, goedkeuring van de jaarbegroting). De MR komt ongeveer tien keer per jaar samen in een vergadering.
Lijkt je het ook leuk om mee te denken over onderwerpen dit zich binnen onze school bezig houden?
Heb je interesse om plaats te nemen als lid van de MR? Of heb jij een onderwerp wat je belangrijk vindt dat binnen de MR besproken moet worden. Meld dit dan bij mij. Je kunt mij bellen of WhatsAppen op 06-52358459 of neem contact op met Manon van Amersfoort.

Kerst op school

Op vrijdagochtend 18 december gaan wij met elkaar kerst vieren op school. Die ochtend beginnen we met een kerstontbijt in de klas. Een verzoek is dat de kinderen donderdag 17 december bord/bestek en beker mee nemen graag in een (plastic) tas. Wij zouden het leuk vinden als alle kinderen een ( foute) kerstoutfit aan hebben die ochtend. Na het ontbijt staan er kerstactiviteiten op het programma. Om 12.00 uur begint voor iedereen de kerstvakantie.

Sinterklaas

Afgelopen vrijdag hebben wij met elkaar Sinterklaas gevierd. Het was een beetje een gekke ochtend...In de klassen werden er geweldige surprises uitgepakt en gezellig met elkaar spelletjes gedaan. Toen kwam er ineens een videoproep binnen op het digibord in de onderbouw. Het was Sinterklaas samen met 2 pieten. Dat was even gek want de achtergrond leek wel ons veld en de voetbaldoelen.. Hoe kan dat nou?? Snel alle andere kinderen waarschuwen en allemaal naar buiten! Ze waren toch even gekomen! Daarna gingen Sinterklaas, Prima Piet en Schouder Piet naar de onderbouw. Daar had Sinterklaas voor iedereen een verhaaltje en uiteraard waren er ook cadeautjes! Het was een gezellige ochtend.

In het fotoalbum staan ook de foto's van de surprise die deze week waren tentoongesteld op school. Wat waren ze prachtig!
Bekijk hier de foto's.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...