Nieuwsbrief De Dalk17 maart 2017

oproep voor vervoer naar de film Storm

 

Beste ouders/verzorgers,

Vrijdag 24 maart gaat de bovenbouwunit naar de film 'Storm' in de bioscoop in Apeldoorn. Wie wil ons brengen/halen? De film begint om 10.30 uur!

Alvast bedankt!

Vriendelijke groet,

Manon van Amersfoort

 

De Grote Rekendag op 22 maart

Op woensdag 22 maart 2017 vindt de volgende Grote Rekendag plaats. En De Dalk doet mee! Het thema van deze 15e editie is ‘Meten, bewegen en construeren’ De kinderen leren o.a. meetkundige constructies maken, maquettes en plattegronden maken, meten via vergelijken en berekenen van schaal. Het doel van de Grote Rekendag is kinderen onderzoekend te laten rekenen. Want zelf ontdekken levert inzicht op. En niet onbelangrijk: het maakt rekenen leuk! We hebben er zin in!

 

Even voorstellen..

 Even voorstellen..

Beste ouders/verzorgers van OBS De Dalk, Mijn naam is Kristel van Gurp. Ik zit op het Saxion in Deventer en doe de opleiding PABO. Ik zit nu in het 1e jaar van mijn opleiding waar ik in februari mee gestart ben. Aankomend half jaar, tot de zomervakantie, ga ik stage lopen in de middenbouw-unit. Deze week was ik er elke dag en vanaf volgende week ben ik er alleen op de donderdag. Ik ben 20 jaar oud en woon in Loenen. In mijn vrije tijd voetbal ik graag, dit doe ik bij v.v. Loenermark in dames 2. Vorig jaar heb ik de opleiding pedagogisch medewerker afgerond en ben nu nog steeds werkzaam bij kinderdagverblijf Ukkie in Apeldoorn (in vakanties en op vrije dagen). Ik heb erg zin in mijn stage periode op OBS De Dalk.

 

Schoolfotograaf

 

Donderdag 30 maart komt de schoolfotograaf bij ons op school. De fotograaf begint om 8.30 uur met de broertjes/zusjes foto's.Daarna komen alle kinderen individueel en natuurlijk worden er groepsfoto's genomen.

Zorgen jullie ervoor dat je er deze dag picobello uitziet?

 

Uitzending van RTL LifestyleXperience op 26 maart

 

Op donderdagmiddag 9 maart heeft RTL opnames gemaakt tijdens de GVO les in groep 5/6.

Op zondag 26 maart wordt de aflevering uitgezonden. Het is een item van 1 minuut. Dat is kort, maar het geeft toch een aardig beeld van de GVO les.

 

Het Rode Kruis op De Dalk en oudercursus EHBO

Het Rode Kruis op de Dalk

Onlangs zijn wij door uw ouderraad uitgenodigd om een presentatie te gegeven over wat wij als Rode Kruis vereniging bij u in de regio doen.

Op het gebied van evenementenhulp, opleidingen, sociale hulp en zelfredzaamheid zijn we zeer actief. U zult ons regelmatig zien in het MFC waar wij onze lessen volgen.

Dit jaar bestaat het Rode Kruis zelfs 150 jaar.

Op onze website rodekruis.nl/afdeling/voorst kunt u zoal lezen wat wij doen.

Wij vinden het erg leuk om u te melden dat uw school mee mag doen met het Rode Kruis op School Project.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door de supermarktketen de Coop.

Alle deelnemende scholen in de regio Voorst die hieraan meedoen bieden wij een lesprogramma aan.

Dit programma heet EHBO leer je zo. Alle leerlingen van groep 5 t/m groep 8 krijgen een speciaal voor kinderen aangepast lesprogramma waarin ze de basisbeginselen eerste hulp krijgen.

Verder mogen ouders, verzorgers, familieleden en  leerkrachten deelnemen aan een cursus EHBO voor baby’s en kinderen tegen een flink gereduceerd tarief. ( €15 ipv €60)

De kosten hiervoor worden voor een groot deel gefinancierd door de Coop.

We vinden het belangrijk als Rode Kruis dat de zelfredzaamheid op scholen op het gebied van eerste hulp vergroot wordt.

De cursus wordt binnenkort bij u op school gegeven. Lijkt het u zinvol om mee te doen en zegt u straks ook : EHBO doe je zo? Geeft u zich dan op via Jessica Schoterman of via Nanda Bolt.

 

Carin Slagter

 

 

Nieuws uit de onderbouwunit

Wij werken  in onze kleutergroep over ons nieuwe thema "Lente/pasen".

We werken, zingen, spelen, knutselen, verven, kleuren en lezen voor over lente en pasen.

We hebben al een hele mooie paastak versierd in onze klas!

We spelen weer heerlijk buiten met kleden, waarvan we hutten bouwen. Soms zelfs" met zonder" jas!

In de klas gaan we van de zandtafel samen een bloementafel maken met echte potgrond en echte bloemen uit bolletjes. Samen verzorgen we de bloemen.

In onze " lentewinkel" gaan we lentespulletjes verkopen.

Wij zoeken spullen om te kunnen verkopen in onze lentewinkel, b.v. kunstbloemen, kunstplantjes, kleine knuffels, plastic paasspeeltjes e.d.

De kinderen mogen deze spulletjes en boekjes over lente/pasen meenemen, graag voorzien van naam.

 

Mediawijsheid in groep 7/8

Groep 7/8 heeft op 9 maart een gastles mediawijsheid gehad.

In deze les hebben we niet alleen gesproken over hoe je omgaat met de computer, maar ook hoe je omgaat met je telefoon. Natuurlijk hebben we gekeken hoe je je accounts het best kunt beveiligen. Maar ook vragen als: wat doe je allemaal op internet, hebben jullie thuis regels over internetgebruik, wanneer is het sociaal en hoe hou je een groepspap leuk voor iedereen. Het was een hele leuke en leerzame les. Leuk om hier thuis ook eens met de kinderen over te praten. Ze weten er heel veel van en hebben goede ideeën hierover.

 

High tea op De Dalk

High tea op De Dalk

Afgelopen vrijdagmiddag 10 maart is er een high tea georganiseerd in het kader van NLdoet 2017. Alle kinderen mochten twee gasten uitnodigen waaraan ze graag een pluim wilden geven.

Opa's, oma's, oppassen, vrienden, buurmannen en -vrouwen waren uitgenodigd en in grote getale gekomen. Wat een gezellige drukte! De high tea was weer perfect georganiseerd door de OR, en alles liep gesmeerd.

De kinderen hebben nog een bedanklied gezongen, en iedere gast kreeg een zelfgemaakte 'pluim' mee naar huis.

Een zeer geslaagde middag!

Klik hier om het fotoalbum te bekijken

 

Kroegavond voor volwassenen t.g.v. de KVS Klarenbeek

Aan alle ouders en andere belangstellenden,

De kinderen van Klarenbeek verheugen zich al weer op de speelweek en de jonge vrijwilligers zijn al weer druk bezig met de voorbereiding. Ieder jaar verzinnen wij daarom weer leuke acties om het benodigde geld op te halen en dit jaar hebben we iets heel speciaals:

Zaterdag avond 18 maart van 21.00 – 1.00 uur organiseert de Klarenbeekse Vakantie Speelweek voor de eerste keer een gezellige kroegavond voor volwassenen. We toveren De Nieuwe Zweep om tot pianobar en samen met Kevin Siebelink als ras-entertainer maken we er een super leuke avond van.

De entree voor deze fantastische avond is € 5,00 en deze komt geheel ten goede aan de Speelweek.

We hopen iedereen te zien op 18 maart !

Groetjes van het KVS-comité

 

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.