Nieuwsbrief De Dalk5 mei 2017

Afscheid Lia Gosen

Op woensdag 19 april hebben wij afscheid genomen van Lia Gosen als onderwijsassistent op De Dalk. Helaas heeft Lia wegens gezondheidsklachten haar werk als onderwijsassistent moeten beëindigen.

Zij heeft meer dan 40 jaar gewerkt in het onderwijs.

De collega's hebben gezellig samen met haar geluncht, en namens de kinderen een vaas met bloemen gegeven die de kinderen gemaakt hebben.

Wij willen Lia nogmaals bedanken voor al haar inzet voor De Dalk en wensen haar alle goeds voor de toekomst.

Juf Carmen Elijzen vervangt haar nu ook al, en zal dat tot de zomervakantie blijven doen.

 

4 mei herdenking Klarenbeek

 

 

Donderdagavond 4 mei was er een herdenkingsbijeenkomst bij het herdenkingsmonument 'de Propeller' in Klarenbeek.

Het monument heeft een officiële erkenning gekregen en staat bij de gemeente Apeldoorn bekend als "De Wellington van Klarenbeek".

In de bovenbouwunit is in de les  gesproken over de oorlog, vrijheid en herdenken.

Bij de herdenking waren meerdere kinderen van De Dalk aanwezig. Lieke en Esmée hebben samen een gedicht voorgelezen. De kinderen van groep 8 hebben een bloem bij het monument neergelegd.

 

 

Attentie voor nieuwe bewoners en baby

Graag willen wij als basisschool De Dalk ons wat meer onder de aandacht brengen bij nieuwe bewoners in het dorp. Maar ook als er ergens een baby is geboren even wat van ons laten horen.

Weet u waar een nieuwe bewoner in het dorp komt wonen, of waar er een baby is geboren? Geef het even door aan Jessica Schoterman of Nanda Bolt. Dan zorgen wij dat er een kleine attentie wordt gebracht.

 

Koningsspelen 2017

Koningsspelen 2017

Op vrijdag 21 april waren de Koningsspelen. Alle kinderen begonnen de dag met een lekker koningsontbijt. Daarna gingen de groepen 1 t/m 6 een leuk sport- en spelcircuit doen.

Groep 7 en 8 gingen in hun eigen groep de ' Koningskwis' spelen. Zij hadden namelijk om 11 uur een schermclinic van een schermleraar van de vereniging Surtout.

Dat was bijzonder leuk om een keer te doen! Groep 5 en 6 hadden dit nog 's middags.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde en sportieve ochtend! Alle hulpouders natuurlijk weer enorm bedankt voor jullie inzet!

Voor het fotoalbum klik hier

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

de Dalk is onderdeel van Leerplein055