Nieuwsbrief De Dalk15 december 2017

Op naar het nieuwe jaar!

Beste ouders/ verzorgers,

En zo gaan we alweer richting het jaar 2018. Maar niet voordat we het jaar 2017 afsluiten.
De laatste weken zijn altijd drukke weken voor de school, maar wat waren het mooie weken.
Met een mooi Sinterklaasfeest waarbij de bovenbouw heeft genoten van de ASK, met 2 speelsters van onze eigen school daarbij!
En natuurlijk waren we vereerd met het bezoek van Sinterklaas bij ons op school! Wat een mooie aankomst en wat was het gezellig samen met de pieten. De foto's kunt op onze website bekijken www.dedalk.nl
Daarna hebben we kunnen genieten van de sneeuw! Wat was het een mooi plaatje en wat hebben de kinderen er van kunnen genieten.
Onze school viel afgelopen weken ook op door het indirect helpen van anderen. Zo werden we opgebeld door de Stichting Kinderpostzegels dat ze het zo geweldig vonden dat onze school met een klein aantal kinderen zo'n groot geldbedrag bij elkaar hebben verkocht. Dit wilden ze graag nog even persoonlijk laten weten! Ook afgelopen woensdag bij onze kerstmarkt t.b.v. 3FM Serious Request is veel geld opgehaald! Mooi om te zien dat de leerlingen, maar ook de ouders hier zo betrokken bij zijn. Dank allemaal daarvoor! Woensdag zullen we het bedrag gaan overhandigen bij het Glazen Huis!
De woensdagavond staat natuurlijk in het thema van het kerstdiner! Ik ben benieuwd hoe mooi iedereen er die avond uitziet!
En zo is het dan alweer snel vrijdag en begint de kerstvakantie! Houdt u er rekening mee dat alle kinderen vanaf 12.00 uur vrij zijn?

Dan rest mij alleen nog u allemaal namens het gehele team hele fijne feestdagen te wensen en een gezond en gelukkig 2018!

 

Glazen potjes

De middenbouw en de bovenbouw gaan knutselen met glazen potjes. Wilt u uw kind maandag een glazen potje meegeven?

Kerstmarkt voor Serious Request

Afgelopen woensdag hebben we een hele gezellige kerstmarkt gehad op school. De kinderen hebben allemaal ontzettend hun best gedaan met het maken van alle werkjes die er verkocht zijn. De opbrengst van de kerstmarkt bedraagt: € 337,75! Wat een fantastisch bedrag!


A.s. woensdag gaan een paar kinderen met juf Manon en juf Stefanie naar het Marktplein om de cheque te overhandigen bij het Glazen Huis.

Een aantal kinderen hebben zelf nog acties gehouden. Wat een geweldig initiatief!

Bovenbouw naar Technodicovery

Maandag 18 december gaan de groepen 6 t/m 8 in het kader van het project 'Energie' naar Technodiscovery bij het Zwitsalterrein.
We vertrekken om kwart voor 9 en zijn rond kwart voor 12 weer terug op school. De ouders die gaan rijden blijven ook om de kinderen te begeleiden. .  

Kerstfeest op school

Kerst staat voor de deur... dus ook een gezellige gezamenlijke afsluiting van het jaar op school. A.s. woensdag 20 december is het zover. Om 17.30 uur starten we in onze mooie kerstkleding met het luisteren naar een mooi kerstverhaal. Wat daarna volgt is voor de kinderen binnen een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje en mooie optredens. Voor de "wachtende" ouders is een soepje met een stokbroodje en wat warms te drinken. Hiervoor vragen we een vrije gift. We verwachten dat het om 19.00 uur afgelopen is. We hopen dat na deze gezellige avond nog wat ouders willen helpen opruimen. We hopen u allen te treffen woensdag 20 december van 17.30 - 19.00 uur.

Groeten van de kerstcommissie

Instructie voor verkeersbrigadier

Aan het begin van het schooljaar hebben we gevraagd of er nog ouders zijn die verkeersbrigadier willen worden. Daar hebben we twee aanmeldingen voor gekregen. Om dat te mogen worden krijg je van de politie eenmalig een instructie. Op maandag 8 januari om 19:30 uur zal die instructie worden gegeven.
Is het niet mogelijk om op een vast moment aan de weg te staan maar wilt u wel in geval van nood de kinderen helpen oversteken, dan bent u maandag 8 januari van harte welkom om bij de instructie aanwezig te zijn. Die zal gegeven worden op het volgende adres: Europaweg 79, 7336 AK Apeldoorn
Stuurt u dan voor woensdag 20 december een e-mail naar juf Stefanie sdejong01@leerplein055.nl

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

de Dalk is onderdeel van Leerplein055