• Open dag

  met plezier naar school op obs De Dalk

 • Open dag

  leren en spelen met elkaar

 • Open dag

  uitdagende leeromgeving

 • Open dag

  samen lezen

 • Open dag

  vanaf groep 4 werken met tablets

Open dag

Een keer per jaar bieden basisscholen in Klarenbeek ook een laagdrempelige manier om kennis te maken met scholen.

De kijkdag van 17 maart 2021 gaat niet door vanwege het coronavirus

Onze school

De Dalk is een kleine, sfeervolle openbare basisschool midden in het dorp Klarenbeek. Er wordt lesgegeven in  combinatiegroepen. Door de kleinschaligheid is het mogelijk om ieder kind de aandacht te geven die het nodig heeft. De leerkrachten en de directie kennen de kinderen en hun ouders.

Kanjertraining

De Dalk is een Kanjerschool, in alle groepen worden Kanjertrainingen gegeven. De Kanjertraining bestaat uit een serie lessen met bijbehorende oefeningen om de sfeer in de klas goed te houden, of te verbeteren. Hierbij worden verschillende kleuren ‘petten’ gebruikt. Bij iedere pet hoort een bepaalde rol en gedrag.

Programma

Op de open dag volgen wij zoveel mogelijk het standaard dagprogramma in de groepen. Dit doen wij omdat wij nieuwe ouders een goed beeld willen geven van onze manier van werken.

U bent welkom van 09.00 tot 11.30 uur.
Wij werken volgens ons gewone programma, maar hieronder even een overzicht wanneer u wat kunt bekijken.
De midden- en bovenbouw Units:

09.00- 10.00 uur:  Werken met rekenen op de tablet.

10.00- 10-15 uur:  Pauze voor de gehele school. Ervaar hoe alle leerlingen van alle leeftijden met elkaar spelen.

10.15 – 10.30 uur: Voorlezen, eten en drinken. Tijdens het eten en drinken lezen de leerkrachten voor. Dit in het kader van de leesmotivatie.

10.30 – 10.45 uur: Werken met Snappet aan eigen doelen. De leerlingen werken in deze tijd aan aangepaste doelen op niveau.

10.45 – 11.30 uur: Taal en spelling.

Bij de onderbouwunit kunt u kijken naar het thematisch werken en het werken met de nieuwe methode van Veilig leren lezen.
In deze Unit zitten namelijk de leerjaren 1 t/m 3.
Neem een kijkje in deze unit en zie hoe de leerlingen van 1 t/m 3 gezamenlijk werken, maar ook met uitgestelde aandacht kunnen omgaan.
Met de methode Sil op school werken ze met leuke leerzame thema’s Op dit moment is er een (bijna) echte dierentuin in de klas.

 • LP055_deDalk_Kleuters_08312015_SunnyGardeur_2922
 • LP055_deDalk_Kleuters_08312015_SunnyGardeur_2652

Kennismaken

Wij adviseren u om gebruik te maken van de mogelijkheid om een afspraak voor een kennismakingsgesprek met de schooldirecteur te maken. Uw kind is uiteraard ook welkom om hierbij aanwezig te zijn. Voor dit kennismakingsgesprek nemen wij ruim de tijd, rekent u op een gesprek van een uur. Wij vinden het belangrijk dat u een goed beeld krijgt van onze onderwijsvisie, u uw vragen kunt stellen en u de sfeer op onze school kunt ervaren.

Maak een afspraak

Delen via