Open dag woensdag 27 maart

vrijdag 15 maart 2019

Op 27 maart hebben wij op onze school een open dag. U bent welkom van 09.00 tot 11.30 uur. Tijdens deze dag kunnen belangstellenden een kijkje op onze school nemen en ziet u hoe wij te werk gaan. Op De Dalk werken wij in Units, waardoor het mogelijk is om leerlingen goed op hun niveau les te geven. Ook leren we van elkaar in de school. Dit betekent dat de kinderen binnen hun eigen Unit samenwerken, maar soms ook met kinderen uit een andere Unit. Om zoveel mogelijk aan te sluiten bij hun niveau, werken kinderen van groep 4 t/m 8 met Snappet op hun eigen tablet. Dit programma zorgt ervoor dat de leerlingen de uitdaging en de herhaling krijgen die bij hen past.

Om dit alles in praktijk te kunnen zien bent u van harte welkom een kijkje te nemen. Op onze open dag zal u rondgeleid worden door een leerling van onze school. Deze zal u vertellen hoe een en ander werkt en hoe hij of zij dit ervaart. Ook kunt u de sfeer proeven en zien hoe de leerlingen op hun tablet werken. Wij werken volgens ons gewone programma, maar hieronder even een overzicht wanneer u wat kunt bekijken.

Midden- en bovenbouw

09.00- 10.00 uur:  Werken met rekenen op de tablet.

10.00- 10-15 uur:  Pauze voor de gehele school. Ervaar hoe alle leerlingen van alle leeftijden met elkaar spelen.

10.15 – 10.30 uur: Voorlezen, eten en drinken. Tijdens het eten en drinken lezen de leerkrachten voor. Dit in het kader van de leesmotivatie.

10.30 – 10.45 uur: Werken met Snappet aan eigen doelen. De leerlingen werken in deze tijd aan aangepaste doelen op niveau.

10.45 – 11.30 uur: Taal en spelling.

Onderbouw

Bij de onderbouwunit kunt u kijken naar het thematisch werken en het werken met de nieuwe methode van Veilig leren lezen. In deze Unit zitten namelijk de leerjaren 1 t/m 3. Neem een kijkje in deze unit en zie hoe de leerlingen van 1 t/m 3 gezamenlijk werken, maar ook met uitgestelde aandacht kunnen omgaan. Met de methode Sil op school werken ze met leuke leerzame thema’s Op dit moment is er een (bijna) echte dierentuin in de klas.

We hopen u op onze mooie school te zien en als u vragen heeft kunt u altijd terecht bij de locatieleider op die dag.

Tot 27 Maart!

Delen via