Nieuwsbrief De Dalk10 november 2017

EU-Schoolfruit

Vanaf volgende week krijgen wij wekelijks voor iedere leerling 3 stuks fruit per week op school vanuit het EU-schoolfruitproject. De kinderen zullen af en toe ook leuke lessen hierover krijgen.

Op dinsdag, woensdag en donderdag hoeven de kinderen in principe dan geen hapje/koek voor 10 uur mee te nemen. Maar het mag wel. Drinken moeten ze in ieder geval zelf meenemen.

ASK: Ali Baba en de 40 rovers

Op woensdagochtend 29 november gaan de groepen 5 t/m 8 naar de voorstelling in Orpheus.
Van onze school spelen Danique (groep 4) en Lisanne(groep 6) mee. Ze spelen ook op de dag dat wij gaan kijken.
We zijn op zoek naar ouders die ons willen halen en brengen die ochtend. U kunt zich opgeven bij juf Else Marit.

Sinterklaas

Op zaterdag 18 november komt Sinterklaas weer in Nederland.
Misschien brengt hij op 5 december wel een bezoekje aan de Dalk....

De leerlingen van groep 1 tot en met 4 hebben een extra margemiddag, en zijn dus om 12 uur vrij!

 

Bereikbaarheid school

De afgelopen periode hebben we een probleem met onze telefoonlijn. We zijn wel bereikbaar maar het kan gebeuren dat de telefoon erg stoort waardoor we u niet goed kunnen verstaan. 
Onze excuses daarvoor, we hopen dat het probleem snel verholpen is.

Stapvoets rijden op de bouwweg

Graag willen we u nogmaals verzoeken om stapvoets te rijden op de bouwweg naar de parkeerplaats. Dit ook op verzoek van de omwonenden.

Er doen zich daardoor soms gevaarlijke situaties voor en dat willen we voor de kinderen natuurlijk voorkomen!

Nieuws uit de ouderraad

Wilt u graag helpen bij een activiteit? Dat is altijd mogelijk. U kunt zich dan inschrijven op de lijsten die in de hal hangen of een e-mail te sturen naar 1 van de ouderraad leden.
Op het prikbord hangt de lijst voor de kerstactiviteiten. Op woensdag 6 (versieren van de school) en woensdag 20 december (tijdens het kerstdiner) is er hulp nodig.

Nieuws uit de onderbouw

We werken in groep 1-2 hard aan het thema "Herfst".

We rijmen en hakken en plakken  met herfstwoordjes, tellen herfstblaadjes, eikels en dennenappels, zingen herfstliedjes, knutselen over de herfst en we lezen heel veel mooie herfstboekjes en versjes in de kring.

Buiten vegen en harken we hard om het plein bladerenvrij te houden.En na een koude nacht kunnen we haast niet geloven, dat het nog herfst is!Dan maken we 's morgens vroeg een ijstaart van het bij elkaar geschraapte ijs van de picknicktafel en van de blaadjes en grassprietjes van het veld.We hebben al heel veel zin in de winter!

We verwelkomen Manu in onze groep. Gezellig dat je bij ons in groep 1-2 zit en met ons meespeelt.

Nieuws uit de middenbouw

Op vrijdagochtend geven de kinderen uit groep 4 en 5 hun presentatie toneellezen. Voor dit moment wordt een week geoefend. Wij zijn met zijn allen altijd heel trots op het resultaat. De lezers vinden extra publiek heel leuk. Daarom mogen de lezers een gast uitnodigen om de presentatie bij te wonen.

Op de maandag en dinsdagmiddag werkt groep 3 samen met juf Stefanie. We beginnen de middag met lees en rekenactiviteiten. Daarna werken we in groep 3 ook aan projecten/ thema's. Op dit moment werken we over het thema herfst. In het werkpaleis kunt u bekijken wat wij allemaal doen gedurende een thema.
De kinderen van groep 3 krijgen regelmatig letters mee naar huis. Deze knippen ze zelf uit om vervolgens snel te kunnen flitsen. Het snel benoemen van de letters is belangrijk voor het leesproces.

Nieuws uit de bovenbouw

De kinderen uit de bovenbouw hebben de afgelopen weken oude niet meer werkende apparaten van huis meegenomen. In de klas liggen inmiddels o.a. oude motoren, wifi- apparaten en stofzuigers. Die mogen ze op school uit elkaar halen. Dit doen ze in het kader van het project Energie. Daarna gaan ze kijken hoe de apparaten nou echt werken en geven hier in de klas een presentatie over.

Met het kilometer-lezen zijn we op weg gegaan van Amsterdam naar Brussel. Bij het kilometerlezen telt elke gelezen bladzijde voor 30 meter. Aan het eind van het boek kan je dan uitrekenen hoeveel kilometer je gelezen hebt. Vrijdag was het dan zover..... we zijn in Brussel aangekomen! Dat betekent Brusselse Wafels! De volgende bestemming is...Parijs!  

 

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

de Dalk is onderdeel van Leerplein055