Nieuwsbrief De Dalk26 januari 2018

Ingang parkeerplaats

Onze mooie parkeerplaats is ondertussen al in gebruik genomen.
Een aantal kinderen hebben nog even geholpen met het invegen van het zand.
Tijdens de aanleg is er een ingang vanuit de brandweer gekomen. Deze is niet bedoeld voor gebruik van anderen dan de Brandweer.
De oude ingang van de parkeerplaats (vanaf de zandweg) blijft dus gewoon de ingang voor ouders om hun auto te parkeren op de parkeerplaats.
Wilt u dus niet meer met uw auto de ingang van de brandweer inrijden. Mocht de brandweer plots uit moeten rukken levert dit gevaarlijke situaties op.
Bedankt alvast voor de medewerking.

 

Wat als een leerkracht ziek is?

Wanneer een leerkracht ziek is proberen we er altijd voor te zorgen dat er een vervangende leerkracht voor de groep komt.
Zoals u de laatste tijd al vaker heeft gehoord is het steeds moeilijker om een leerkracht te vinden die op zo'n moment kan invallen.
Deze week is dat bij ons op school ook duidelijk geworden. Wij het kunnen oplossen m.b.v. juf Stefanie.
Dit betekent wel dat juf Stefanie haar eigen werkzaamheden niet heeft kunnen doen.
Wij zijn ons aan het beraden wat wij hier in de toekomst mee moeten doen. Ook richting u willen wij graag duidelijkheid hebben hoe wij in het vervolg handelen als er een leerkracht niet in staat is voor de klas te staan en er geen vervanging is.
Wij hopen dat u begrip kunt tonen voor de beslissingen die wij hierin nemen en hebben genomen.

 

Winterwandeling

Zaterdag 27 januari vindt de jaarlijkse winterwandeling plaats.
Zoals u heeft kunnen lezen is onze school ook een van de locaties die wordt bezocht tijdens de wandeling.
De bezoekers lopen tijdens deze wandeling door onze school. Ze gaan naar binnen bij de toekomstige speel-o-theek (naast onze hoofdingang) en zullen via de nooddeur weer naar buiten komen.
Het thema is wind, water en vuur. De kinderen van onze school hebben m.b.t. dit thema een aantal kunstwerken gemaakt die worden geëxposeerd.
Wij hopen u te mogen verwelkomen op onze school!

Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen zijn afgelopen woensdag begonnen. Die dag lezen talloze bekende én onbekende Nederlanders voor om zo het voorlezen, aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. 

Op onze school kwam Otto Meulenbeek, voormalig directeur van Leerplein055, in de hal voorlezen. De kinderen zaten gezellig op zitzakken en banken ademloos te luisteren naar het verhaal die werd voorgelezen.

NL-Doet

Steek allemaal de handen uit de mouwen en help mee met de NL Doet:

Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. 

OBS De Dalk doet dit jaar ook mee met deze geweldige actie!

De klus van OBS de Dalk is: Wij willen de voortuin grondig aanpakken, zodat deze “onkruid “vrij wordt. En we een mooi aangezicht van de school hebben. Dit is uiteraard het visite plaatje van de school. 

Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die ons willen helpen bij deze klus op  zaterdag 10 maart van 9.00 – 16.00 uur.

Meld je daarom snel aan via de site van de NL Doet. www.nldoet.nl > klik hier op vrijwilligers > woonplaats > obs De Dalk > klus bekijken > aanmelden voor deze klus > gegevens invullen.  We komen in aanmerking voor de subsidie van € 400,- maar dan moeten zich nog 10 mensen aanmelden voor deze klus. Wacht dus niet en meld je vandaag nog aan.  

Wij hopen op vele handen van ouders, leerkrachten, kinderen maar ook anderen zijn van harte welkom, zodat deze klus in korte tijd geklaard kan worden!

Nieuws uit de onderbouw

We maken in onze groep deze week mooie kunstwerken met als thema "water".

U kunt ze bewonderen tijdens de winterwandeling a.s. zaterdag.

Onze tekentalenten hebben we vorige week geoefend in de workshop "Ik teken naar je toe".

Het was heel spannend en leuk om op de grond op een grote rol papier naar je vriendje toe te tekenen.

Verder werken, spelen, verven, lezen, en zingen we over thema "winter" en oefenen we de letters en cijfers.

We hebben al een mooi letterschilderij geverfd van de eerste letter van onze naam.

 

We vinden het allemaal heel gezellig en fijn, dat Minke bij ons in de groep zit en dat Jim al af en toe meespeelt.  Ook Marleen komt binnenkort meespelen!

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

de Dalk is onderdeel van Leerplein055