Nieuwsbrief De Dalk12 februari 2018

Presentatie project Nederland

Op woensdag 21 februari om 12:15u nodigen wij u uit om te kijken naar het eindresultaat van het project Nederland. De kinderen zullen u een presentatie geven over waar ze de afgelopen periode aan gewerkt hebben.

Rapport mee

Op vrijdag 23 februari krijgen de kinderen uit groep 3 t/m 8 het eerste rapport mee. Voor deze groepen zijn er geen ouder gesprekken. Mocht de leerkracht dit wel nodig vinden nodigt deze u uit voor een gesprek. Heeft u zelf n.a.v. het rapport nog vragen, bent u van harte welkom om een afspraak te maken.
De kinderen van groep 1/2 krijgen geen rapport, daar zullen wel 10 minutengesprekken zijn. Via de leerkrachten krijgt u een uitnodiging.

NL Doet

Op zaterdag 10 maart vindt de jaarlijkse vrijwilligersactie NL Doet plaats.Wij als school doen hier aan mee, de voortuin zal dit jaar onder handen worden genomen.

En hoe mooi kan NL Doet zijn: We hebben reeds diverse bedrijven die materialen willen sponseren voor deze klus.

Uiteraard zijn wij nu nog op zoek naar ouders die deze dag een paar uurtjes de handen uit de mouwen kunnen steken.Je kunt hierbij denken aan; helpen met de catering, grind zeven, worteldoek in de tuin plaatsen, planten in de daarvoor bestemde perken planten, grind weer in de tuin brengen.

Mocht je even tijd hebben, dan is jullie hulp van harte welkom. Want vele handen maken licht werk.

Schrijf je naam op de lijst die in de hal hangt.
Of geef het even door aan 1 van de commissie leden ( Christian Kluft, Maaike Hertgers, Mariska Hendriks of Jeanet Reuvekamp)

Potgrondactie

Op vrijdag  16 maart 2018 is de jaarlijkse Potgrondactie.Mede door de opbrengsten van deze actie kunnen er veel leuke activiteiten door de ouderraad voor de kinderen van school georganiseerd worden.

Net zoals vorig jaar wordt er ook dit jaar, vooraf, huis aan huis in Klarenbeek rondgegaan om de bestellingen met behulp van intekenlijsten op te nemen.  Alle kinderen zijn ingedeeld met een intekenlijst, zodat wij het gehele dorp bereiken. Wij verzoeken de kinderen, maar ook u als ouders, om de lijsten wel te lopen. Voorgaande jaren is gebleken dat wij toch nog weleens lijsten retour kregen, waardoor er in bepaalde straten niet verkocht is. Uiteraard jammer voor de opbrengsten, maar ook voor de PR van school. Mocht je om welke reden dan ook de lijst die uw kind toebedeeld heeft gekregen niet kunnen lopen, verzoeken wij jullie om dit zelf onderling met een ander kind / ouder te regelen!!

De lijsten zullen we voor de voorjaarsvakantie uitdelen, zodat iedereen genoeg tijd hebben om te verkopen.

Om de potgrondactie ook dit jaar weer tot een succes te maken, moeten de bestelde zakken natuurlijk bezorgd worden. Hiervoor doen we ook nu weer een beroep op jullie tijd, want vele handen maken licht werk. We zouden het dan ook zeer prettig vinden als jullie op vrijdag 16 maart (een dagdeel) kunnen helpen. Het is de bedoeling dat de kinderen zoveel mogelijk komen helpen. Hiervoor vragen wij wel toestemming van jullie als ouders.

Uiteraard zal er ook een brief komen waarin jullie je hulp kunnen aangeven. Mocht je zelf niet met een aanhanger kunnen rijden, is dat geen probleem. Alle hulp is welkom.

Noteer 16 maart dus alvast in uw agenda

Terugblik carnaval

Op vrijdagochtend ging het carnavalsweekend van start met spelletjes. De kinderen uit de groepen 1 t/m 8 gingen samen de verschillende provincies van Nederland langs. Van koekhappen in Gelderland tot de alternatieve Elfstedentocht in Friesland. De prins, prinses en de raad van elf kwamen ook nog even op visite. Uiteraard hoorde daar de polonaise bij. Het bezoek heeft ook nog even de stoelendans gedaan en gekeken/ meegedaan met wat spelletjes. Het was een gezellige ochtend.

Op zaterdag stond de optocht op het programma. Iedereen zag er fantastisch uit in het thema "Circus".

 Carnavalscommissie bedankt voor de goede organisatie!

Alle foto's van carnaval staan woensdag op de website.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

de Dalk is onderdeel van Leerplein055