Nieuwsbrief De Dalk28 mei 2018

De Laatste weken

We gaan alweer naar de laatste 7 weken van het schooljaar.
De Cito-eindtoets is achter de rug en de kinderen hebben daarin laten zien wat ze konden.
Goed gedaan kanjers!
In de komende weken is er nog een hoop te doen. Kamp, schoolreisjes, musical! Een hoop leuke dingen nog, waarnaast het lesprogramma natuurlijk ook nog doorgaat.
De Dalk heeft zichzelf dit jaar volgens mij goed laten zien. Zowel op onderwijsgebied, als bij het betrokken zijn bij het dorp. (mooie voordracht bij de herdenking bijvoorbeeld).
Nu zijn we 's avonds ook letterlijk zichtbaar in het dorp, doordat onze school mooi belicht is. Nog niet gezien? Rijdt u maar snel eens langs tussen 21.30 en 23.00 uur!
We gaan er met z'n allen nog een paar goede weken van maken dit schooljaar!

 

Herinnering: woensdag 30 mei school gesloten i.v.m. stakingsdag primair onderwijs

De eisen van het PO Front (de onderwijsbonden en de PO-raad) blijven onverminderd van kracht: minder werkdruk en een eerlijk salaris.

In het regeerakkoord is inmiddels afgesproken dat er structureel middelen vrijkomen voor de verlaging van werkdruk in het basisonderwijs. Een gedeelte van deze middelen komt nu, door het op 9 februari gesloten akkoord met de sociale partners, vervroegd beschikbaar. Dat is een goede ontwikkeling.

Wat betreft het salaris voor basisschoolleerkrachten is echter nog geen beweging in Den Haag terwijl het basisonderwijs afstevent op een groot tekort aan leerkrachten. Het is ook om die reden belangrijk dat er extra geïnvesteerd wordt om het leraarsvak aantrekkelijker te maken voor huidige én toekomstige leerkrachten. Er is jarenlang te weinig geld uitgetrokken voor het basisonderwijs. Wij vinden het van groot belang dat deze doelen gerealiseerd worden. Minder werkdruk en een eerlijk salaris zijn essentieel voor het basisonderwijs, nu en in de toekomst.​

Op de Dalk zullen veel collega's gebruik van hun recht op staken, zij ondersteunen de eisen van het PO Front.
Dat betekent dat op woensdag 30 mei de school voor alle leerlingen gesloten is.

Wij beseffen dat dit voor u als ouders ouders niet prettig is, maar hopen op uw begrip.

Met vriendelijke groet,

team de Dalk

Rapport/oudergesprekken

Vanaf deze week tot ongeveer 15 juni worden de eindtoetsen van Cito weer afgenomen. Op donderdag 5 juli krijgen alle kinderen het rapport mee naar huis. Bij het laatste rapport zijn er geen verplichte oudergesprekken. Heeft u zelf nog vragen, bent u van harte welkom om een afspraak te maken met de leerkracht (en) van uw kind (eren). De leerkrachten van groep 1/2 nemen contact met u op als dat nog nodig is.

Volleybalclinic 2

Afgelopen vrijdag hebben de midden en de bovenbouwunit  een super leuke volleybalclinic gehad! Ze hebben veel verschillende oefeningen gedaan. Op dinsdag 5 juni van 11:00 tot 12:00 uur is de tweede volleybalclinic. Voor 1 keer gaan we dan op dinsdag naar het MFC.

Avondvierdaagse

De wandel4daagse van 2018 komt er weer aan.

De wandel4daagse zal dit jaar gehouden worden van maandag 2 juli tot en met donderdag 5 juli 2018 en zal ongeveer hetzelfde karakter hebben als de afgelopen jaren.
Op korte termijn zullen we meer informatie verschaffen over hoe het er precies uit gaat zien, maar zeker is dat er gewoon weer 3 afstanden gelopen gaan worden (3, 7 en 10 kilometer) en dat iedereen welkom is om mee te doen.

 

 

Nieuwe schoolborden

Misschien heeft u ze al gezien.. In de mei-vakantie zijn er in elke klas nieuwe digitale schoolborden geplaatst. De oude digiborden zijn afgevoerd en hebben plaatsgemaakt voor deze verrijdbare touchscreens. Buiten het veel scherpere beeld en dat ze verrijdbaar zijn, zijn er legio veel onderwijsmogelijkheden. Kortom een prachtige nieuwe aanwinst in elke groep. Het team krijgt binnenkort een training om de vele mogelijkheden te ontdekken.   

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

de Dalk is onderdeel van Leerplein055