Nieuwsbrief De Dalk19 oktober 2018

Herfstvakantie

De eerste 8 weken zitten er op. Volgende week is het herfstvakantie.
Op maandag 29 oktober zijn we er weer allemaal. We wensen iedereen een mooie zonnige week.

Nieuwe foto's website

De komende weken komen er op de website weer nieuwe foto's te staan. Op dit moment staan er al wat nieuwe fotoalbums op en dit zal na de vakantie verder uitgebreid worden met algemene foto's. Zo houden we onze website actueel en uitnodigend.

Nieuws uit unit 1/2/3

Ondanks de hoge temperaturen en het mooie weer is het volop herfst in groep 1/2/3. We werken met de thema’s van de methode “Sil op school”en het eerste thema heet: “Kom erbij in het speelhuis”. In dit thema komen de onderwerpen Herfst en Vriendschap aan de orde. De kinderen werken heel hard aan hun Speelhuis en het wordt ontzettend mooi. Tijdens het thematisch werken komen allerlei aspecten van taal en rekenen aan de orde.  

De kinderen van groep 3 beginnen al heel goed te lezen. Ze kennen al heel veel letters en beginnen met het lezen van korte verhaaltjes. Om het tempo-lezen te oefenen zijn we begonnen met Racelezen waarbij de kinderen zichzelf dagelijks kunnen verbeteren door steeds meer woordjes te lezen binnen 1 minuut. Met het rekenen zijn we volop bezig met de bus sommen en het splitsen van getallen tot 12. 

Er is dit jaar veel aandacht besteed aan de Kinderboekenweek. Tijdens de opening hebben de kinderen door middel van een speurtocht de vriendjes/ vriendinnetjes van bepaalde boekfiguren gezocht en een mooie vriendschapsketting gemaakt. Iedere dag kwamen de kinderen van de bovenbouw de andere kinderen ophalen om voor te lezen en als afsluiting hebben we het verhaal van de vriendschapssoep nagespeeld. Leuk dat er veel ouders kwamen kijken !! 

Op de donderdagmorgen voor de herfstvakantie zijn de groepen 1 t/m 5 naar het “zwijnenbos” geweest in Berg en Bos. We hadden heel veel geluk die dag; het was heerlijk weer, de zwijnen en de herten lieten zich van heel dichtbij zien, er waren veel paddenstoelen te bewonderen en we hadden de speelweide voor onszelf.  

We wensen iedereen een fijne herfstvakantie !!! 

Nieuws uit unit 6/7/8

De kinderboekenweek in de bovenbouw begon met het begeleiden van de groepjes tijdens de speurtocht. Alle ochtenden werd er voorgelezen aan een leerling uit de midden of de onderbouw. We vonden het erg leuk om te doen. Het was zeker voor herhaling vatbaar. 
Nieuw dit jaar in de bovenbouw is de woordenmuur. Als de kinderen hun eigen leesboek uit hebben moeten ze werken aan het leesdossier. Dit zijn verschillende soorten opdrachten zoals het maken van een rebus, een boekverslag schrijven of een andere afloop van het boek bedenken. Als de opdrachten klaar zijn hangen ze die op in de hal. 

Woensdag 17 oktober kwam er iemand van bureau Halt een gastles verzorgen over het veilig gebruiken van sociale media en digitaal pesten. Het was een interessante en leerzame les. 

De afgelopen periode hebben de kinderen gewerkt aan het project 'Planten' van Alles-in-1. Verschillende soorten planten en bomen zijn aan bod gekomen. We hebben ook een bezoek aan een imker gebracht. Dat was een leuke en leerzame middag. Heeft u de geweldige paddenstoel kunstwerken al gezien? 
Na de herfstvakantie starten we met een nieuw thema van Alles-in-1.
 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

de Dalk is onderdeel van Leerplein055