Nieuwsbrief De Dalk22 februari 2019

Carnaval

 Dit jaar valt de Carnaval in onze vakantie.Toch willen wij als school dit niet aan ons voorbij laten gaan. Vanmiddag was het dan eindelijk zover. Iedereen zag er geweldig uit. Samen met de Raad van Elf hebben we er een gezellig feestje van gemaakt. 

Namens het team wensen wij jullie een fijn carnaval. 
We wensen jullie een fijne vakantie en tot dinsdag 5 maart!

Nieuws uit de onderbouw

In groep 1/2/3 hebben we de afgelopen weken gewerkt aan het thema: Sil als Poolreiziger. De kinderen hebben veel geleerd over het leven op de Zuidpool. Het project is nu afgesloten en na de vakantie gaan we verder met het thema " Beestenboel" . We gaan van alles leren over het leven in de dierentuin. De kinderen van groep 3 kennen inmiddels alle letters en gaan steeds langere woorden lezen. Met rekenen gaan ze als een speer en rekenen ze met de verliefde harten, de tweelingsommen en de splitsbloemen.
We wensen de kinderen een fijne vakantie; rust lekker uit en geniet van carnaval !!

Nieuws uit de middenbouw

De Cito-toetsen zijn gemaakt. De rapporten zijn uitgedeeld.
De middenbouw is klaar voor de vakantie. 

De afgelopen weken zijn beide groepen druk met klokkijken. Een paar tijden kennen de kinderen al heel goed.Tien uur ( 10:00 uur voor groep 5) twaalf uur (12:00 uur voor groep 5) en half drie ( 14:30 uur voor groep 5)En nu de rest nog. 
Het is fijn als thuis ook geoefend wordt. En vooral: "hoe lang duurt het nog voordat...."

Fijne vakantie en een goed carnaval gewenst. 

Nieuws uit de bovenbouw

Deze week hebben we het project bouwen afgerond. De midden en bovenbouw zijn naar de bouwplaats geweest en hebben daar een rondleiding gekregen van Dijkhof bouw.
Na de vakantie starten we met een nieuw project. 
Afgelopen dinsdag hebben 3 groepjes een hoofdstuk uit het toneelleesboek voorgedragen. Geweldig om te zien wat er allemaal uit de kast wordt gehaald om het zo goed mogelijk uit te beelden. Dat belooft wat met de musical straks... 

 

Potgrondactie (herinnering)

Op vrijdag  8 maart 2019 is de jaarlijkse Potgrondactie. Mede door de opbrengsten van deze actie  kunnen er vele  leuke activiteiten door de ouderraad voor de kinderen van school georganiseerd worden.

Net zoals vorig jaar wordt er ook dit jaar vooraf huis aan huis in Klarenbeek rondgegaan om de bestellingen met behulp van intekenlijsten op te nemen.  Alle kinderen zijn ingedeeld met een intekenlijst, zodat wij het gehele dorp bereiken. Wij verzoeken de kinderen, maar ook u als ouders om de lijsten wel te lopen. Voorgaande jaren is gebleken dat wij toch nog weleens lijsten retour kregen, waardoor er in bepaalde straten niet verkocht is. Uiteraard jammer voor de opbrengsten, maar ook voor de PR van school, wij maken wel reclame voor de potgrond actie. Mocht je om welke reden dan ook de lijst die uw kind toebedeeld heeft gekregen niet kunnen lopen, verzoeken wij jullie om dit zelf onderling met een ander kind / ouder te regelen!!

De lijsten zijn inmiddels uitgedeeld!

Om de potgrondactie ook dit jaar weer tot een succes te maken, moeten de bestelde zakken natuurlijk bezorgd worden. Hiervoor doen we ook nu weer een beroep op jullie tijd, want vele handen maken licht werk. We zouden het dan ook zeer prettig vinden als jullie op vrijdag 8 maart (een dagdeel) kunnen helpen.  Uiteraard is het de bedoeling dat ook de kinderen zoveel mogelijk komen helpen. Hiervoor vragen wij wel toestemming van jullie als ouders.

Uiteraard zal er ook een brief komen waarin jullie je hulp kunnen aangeven. Mocht je zelf niet met een aanhanger kunnen rijden, is dat geen probleem. Alle hulp is welkom op deze dag.

Noteer 8 maart dus alvast in uw agenda.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

de Dalk is onderdeel van Leerplein055