Nieuwsbrief De Dalk12 april 2019

Nieuwe Look!

De Dalk is niet meer te missen!
U heeft het vast al wel gezien als u langs onze school bent gekomen. De voorgevel heeft een opknapbeurt gekregen. We hebben een mooie bestickering op het raam gekregen en deze loopt mooi door op de gevel. Er komt nog een aanpassing voor de stickers met de verwijzing naar onze website. 
Ook is de plexiglas naamplaat vervangen voor mooie letters Obs De Dalk. Dit alles geeft een gezellig en speels uiterlijk aan onze school, zoals dat bij ons onderwijs past.
Daarnaast is het bord een kwartslag gedraaid, zodat je het beter ziet als je langs onze school komt rijden. Zo zijn we letterlijk nog meer zichtbaar in het dorp.
Als school zijn we erg blij met deze upgrade.

Veilig Schoolplein

We willen graag even de pleinregels van voor en na schooltijd even nogmaals onder uw aandacht brengen.
Als je met de fiets naar school komt, loop je met de fiets aan de hand over het schoolplein. (dus ook niet steppen).
Om 08.20 uur kunnen de kinderen naar binnen gaan.
Als je nog even wilt voetballen voor schooltijd, dan doe je dit op het veld.

Wilt u thuis deze regels nog even onder de aandacht van uw kinderen brengen, zodat het voor iedereen veilig blijft op ons schoolplein.

Alvast bedankt namens alle kinderen van onze school. 

Eind-cito groep 8

Volgende week dinsdag en woensdag is het voor de kinderen van groep 8 twee ochtenden extra hard zwoegen op de Cito-eindtoets. We wensen jullie veel succes. 

Muziek-lessen midden en bovenbouw

Zoals u misschien inmiddels wel van uw kind gehoord hebt krijgen de kinderen uit de groepen 4 t/m 8 momenteel muzieklessen van Gemma Scherpenzeel. Zij is verbonden aan de muziekvereniging en is bijna klaar met haar studie aan het conservatorium. 

Op vrijdagavond 24 mei 2019 (vanaf 19.00 uur) gaat onze muziekvereniging een musicalconcert organiseren in het MFC. Dit wordt een interactieve musical waarin de kinderen van de basisschool hetgeen wat ze geleerd hebben op school ten gehore kunnen brengen. De kinderen kunnen een muziekstuk meespelen op het gekozen muziekinstrument, de boomwhackers, meeklappen, meespelen d.m.v. bodypercussie en de kinderen kunnen meezingen (hiervoor zullen wij de tekst en cd van tevoren uitdelen). In de musical wordt een muzikaal verhaal vertelt over een jongen die het instrument van zijn dromen gaat spelen. De kinderen maken zo op een interactieve manier kennis met blaasmuziek en spelen in een orkest. Na afloop van de musical is er voor alle kinderen gelegenheid om een instrument uit te proberen. Wie het leuk vindt kan daarna lid worden van de vereniging.
Het zou leuk zijn als er zo veel mogelijk kinderen van de Dalk die avond aanwezig zijn! 

Koningsspelen

Vandaag waren de landelijke Koningsspelen. Onze school heeft er ook aan meegedaan. De ochtend begon met een heerlijk en gezellig ontbijt. Daarna hebben we allemaal mee-gedanst op het liedje 'Pasapas' van Kinderen voor Kinderen. De activiteiten werden volledig verzorgd door Sportstimulering in samenwerking met studenten van de KSG. Het was geweldig georganiseerd! Nogmaals bedankt voor alles! 

 Bekijk hier het fotoalbum van de ochtend.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

de Dalk is onderdeel van Leerplein055