Nieuwsbrief De Dalk24 mei 2019

Eind-cito 

Wat zijn we trots op onze leerlingen van groep 8! De leerlingen hebben enorm hun best gedaan op de eindtoets van Cito op 16 en 17 april en hebben samen een goed resultaat neergezet. Iedereen heeft naar eigen kunnen goed gepresteerd en kan naar de vervolgopleiding die al geadviseerd was. 

Klarenbeekse Zomerfair 

Beste ouders, oud leerlingen, leerkrachten wij vragen om jullie hulp:

Vrijdag 28 juni 2019 hebben wij nog ouders/oud leerlingen en leerkrachten nodig om te helpen bij de Klarenbeekse Zomerfair.

Aanmelden via de app bij onderstaande personen of op de lijst die in de hal hangt op school. Het zou fijn zijn als er veel mensen kunnen komen helpen, zodat we de boel kunnen verdelen en iedereen ook zelf kan genieten van de Zomerfair.

Aanmelden voor: vrijdag 7 juni

De opbrengst van de Klarenbeekse Zomerfair zal ten goede komen voor de kinderen van de school.

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Bertine Huis in ’t Veld, Maaike Hertgers en Jeanet Reuvekamp

Schoolreisje 

Schoolreisje geschreven door Boïs. 
Ouwehands dierenpark

We zijn op schoolreisje geweest. We gingen met de bus.Toen zijn we uitgestapt en zijn we naar de dierentuin gelopen.We kwamen binnen en gingen dieren kijken. We zijn als eerste naar de panda's gelopen. Dat zag er heel schattig uit. En we zijn ook nog naar andere dieren geweest. Toen gingen we naar de binnenspeeltuin. Daar was ook water en een veerpont. Er vielen ook nog kinderen in het water. Toen hebben we daar patat gegeten. En gingen we weer dieren kijken. Daarna zijn we naar de zeehondenshow gelopen. Er was ook een spettergevaar. We werden niet nat omdat we bovenin zaten. Ze deden ook nog trucjes. 

Na de show gingen we weer terug naar de bus en naar school.
Ik vond het heel leuk eerst dacht ik dat het saai was maar dat was helemaal niet zo.
Ik vond de zeehondenshow het leukst en het was ook grappig.

Kamp groep 7/8

Kamp 2019 door Jordi

We zijn dit jaar naar Ossenzijl op kamp geweest van woensdag tot en met vrijdag.

De eerste dag (woensdag dus) zijn we weggebracht van school naar Meppel door mijn vader en wat andere ouders. Vanaf Meppel moesten we zelf door fietsen naar Ossenzijl. Onderweg hebben we van allerlei leuke activiteiten gedaan. Als eerst gingen we naar een museum ´´De oude aarde´´ in Giethoorn. Daar hebben we een soort speurtocht gedaan waarbij we allemaal informatie moesten zoeken over oude kristallen en fossielen. Daarna gingen we goud zoeken in een plas met modder en zand, het was echt heel leuk en gezellig. Toen we klaar waren zijn we door gefietst naar een ijs zaak in Kalenberg. Na een tijdje fietsten waren we bij ons kamphuis ´´De Rietzanger´´ in vakantiepark de Kluft. Daar gingen we eerst het hele kamphuis verkennen en daarna de tassen uitpakken en de bedden opmaken.

Donderdag ochtend gingen we eerst ontbijten. Toen we allemaal gegeten hadden fietsten we naar de eendenkooi De kloosterkooi. Daar hebben we een uitleg gekregen van een man en een kooiker hond. Aan het eind gaf de man ons een demonstratie om de eenden in de kooi te krijgen met behulp van zijn hond. Helaas is het niet gelukt maar de rest vond ik ook erg leuk. Toen zijn we teruggefietst naar het kamphuis om te lunchen. Nadat iedereen klaar was met eten mochten we zelf even spelen met elkaar. Daarna zijn we gaan kanoën met de hele groep. Dat was best grappig, want heel veel kinderen lukte het niet. We zaten met drie kinderen in iedere kano, ik zat met Jurre en Jordy in de kano. Bij ons ging het heel goed met kanoën dus wij lagen ver voorop en gingen steeds harder varen. Na een tijdje was de juf ons "kwijt" en wij de juf dus zijn we gedraaid en hebben we iedereen weer gevonden. Toen we terug waren met de kano sprong ik met wat vrienden nog in het water, maar het water was wel heel erg koud. Dus gingen we in het kamphuis snel douchen. Na een tijdje was iedereen klaar met douchen en gingen we eten. Het eten was een buffet, daarbij moest iedereen iets maken voor die avond. Vervolgens toen iedereen het eten op had mochten we even op de kamers spelen. Daarna was de bonte avond met allemaal grappige en leuke optredens. Zelf deed ik de kneu en de pinguïndans met groep acht en een paar kinderen van groep acht. Toen de bonte avond klaar was deden we nog wat spelletjes en daarna gingen we slapen.

Vrijdagochtend toen we wakker werden moesten we al gelijk opruimen, omdat het kamphuis om 10:00 uur leeg moest zijn. We vonden van alles, snoep, chips en kleren. Na een half uur waren we klaar met opruimen en gingen we ontbijten. Toen iedereen ontbeten had gingen we met een rondvaartboot naar de Weerribben, daar moesten we in tweetallen visjes en insecten vangen. Ik was samen met Nancy en het was heel gezellig. Nadat we klaar waren vertelde een mevrouw nog wat en gingen we terug. Toen kwam mijn moeder en wat andere ouders ons weer ophalen. Het was best een gedoe om alle fietsen in de paardentrailer te krijgen, want het paste maar net. Gelukkig was de vader van Meike er ook om fietsen mee te nemen. Dit was mijn kamp ik vond het super Leuk!


 

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

de Dalk is onderdeel van Leerplein055