Nieuwsbrief De Dalk7 juni 2019

Inleiding

Terwijl de storm over ons land raast en een schade achterlaat, gaan we met z’n allen even een weekje genieten van een welverdiende vakantie. Trots zijn we op de leerlingen van leerjaar 8 hoe geconcentreerd zij de eindtoets hebben gemaakt.Een mooie score die goed aansluit bij hun advies.Maar binnen de school zien we die hele concentratie terugkomen! De leerlingen werken hard en het is mooi om te zien hoe ze samenwerken binnen de gehele school.Zo onstuimig als het weer buiten is, zo rustig is het in onze school.We wensen iedereen een fijne vakantie toe en zien elkaar weer op maandag 17 juni!

Zomerfair: herinnering hulp!!

Beste ouders, oud leerlingen, leerkrachten wij vragen om jullie hulp:

Vrijdag 28 juni 2019 hebben wij nog ouders/oud leerlingen en leerkrachten nodig om te helpen bij de Klarenbeekse Zomerfair.

Aanmelden via de app bij onderstaande personen of op de lijst die in de hal hangt op school. Het zou fijn zijn als er veel mensen kunnen komen helpen, zodat we de boel kunnen verdelen en iedereen ook zelf kan genieten van de Zomerfair.

De opbrengst van de Klarenbeekse Zomerfair zal ten goede komen voor de kinderen van de school.

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Bertine Huis in ’t Veld, Maaike Hertgers en Jeanet Reuvekamp

Nieuwe thema Alles-in-1

Afgelopen week zijn wij gestart met het thema voeding. De kinderen leren van alles over de spijsvertering, gezond en gevarieerd eten. Ze leren het lezen en begrijpen van etiketten. We gaan het hebben over eten uit andere landen en waar voedsel vandaan komt.

In het kader van het project willen wij u vragen om de komende weken er extra op te letten of u uw kind voldoende eten voor de hele dag bij zich; met gezonde tussendoortjes en een voedzame lunch.

Musical bovenbouw

Dit jaar voeren de kinderen uit de bovenbouw de musical op in de grote zaal achter de Klaarbeek. Wij zijn ontzettend blij dat we daar terecht kunnen om de musical op te voeren. 
Voor het decor zijn wij op zoek naar zwart,niet doorschijnend, schoon landbouwplastic. Is er iemand die hier voor een leuke prijs aan kan komen? Heeft u iets of weet u iets? Wilt u dan contact opnemen met juf Manon? 

Schoolfotograaf

Na de pinkstervakantie komt op woensdag 19 juni de schoolfotograaf. Het eerste half uur beginnen we met de broertjes/zusjes foto's. Als u nog een jonger kind heeft dat hier nog niet op school zit, kunt u direct om 8.30 uur komen voor een broer/zusje foto.
Denkt u aan een beetje fleurige kleding voor uw kinderen? 

Tip: de Vakantiebieb

Dankzij de VakantieBieb blijven duizenden kinderen in de zomer doorlezen. Dat is een geweldige ontwikkeling, want doorlezen in de zomer voorkomt een terugval van het AVI-niveau. De VakantieBieb stimuleert kinderen om te lezen tijdens de zomervakantie en biedt een brede selectie van maar liefst 50 e-books voor het hele gezin. De VakantieBieb-app is een zomercadeautje van de Bibliotheek en gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. U hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek. De VakantieBieb opent op 1 juni. Vanaf 1 juli zijn ook de boeken voor volwassenen beschikbaar. De VakantieBieb is geopend tot en met 31 augustus.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

de Dalk is onderdeel van Leerplein055