Nieuwsbrief De Dalk4 oktober 2019

Informatieavond

Na een periode van opstarten was het de tijd voor een informatieavond op onze school. We wilden deze avond een andere invulling geven als anders. Niet het gewone praatje vanuit de groep, maar een thema dat door de gehele school belangrijk is.
We hebben deze avond gekozen voor het (begrijpend) lezen. Hoe doen wij dit op school?
Mooi om op zo’n avond de doorgaande lijn te zien binnen onze school. Wat hebben de kinderen nodig in de onderbouw, waar ze vervolgens mee verder kunnen in de middenbouw. Juf Ank liet dit zien d.m.v. een prentenboek. Juf Petra lied daarna "Weerwoord" zien, dat wij gebruiken voor de woordenschat. Deze woordenschat is belangrijk om zo allerlei teksten op een goede manier te kunnen benaderen in de midden en bovenbouw. Tenslotte lieten juf Else-Marit en juf Manon zien hoe we met teksten van begrijpend omgaan in de bovenbouw.
Ik ben blij om te zien dat er zoveel ouders belangstelling hadden over dit onderwerp. Er kwamen ook tips hoe u als ouder thuis hierop in kunt spelen.
Als school kijken we terug op een mooie avond, waaraan we zeker een vervolg geven op deze manier.

Kinderboekenweek 

Afgelopen dinsdag heeft u een e-mail gehad over de opening van de Kinderboekenweek a.s. maandag. Hieronder nog even een herinnering.

Het thema dit jaar is "vervoer en reizen".
We willen een optocht maken van zoveel mogelijk verschillende vervoermiddelen.
Dit kan van alles zijn: van step tot vrachtwagen en alles daar tussenin. Wij vragen u te verzamelen bij de familie Rutenfrans vanaf 08:15 uur.
Daar vertrekken wij om 08:30 uur in optocht naar school.

De 'kleine' vervoersmiddelen gaan via het fietspad en de grote gewoon via de weg. 

Sportactiviteiten in het Boschbad 

Verschillende scholen waren woensdag 2 oktober uitgenodigd in het Boschbad om allerlei spectaculaire activiteiten te doen. Dit gebeurde onder leiding van studenten van ROC Aventus. Ook de bovenbouw mocht er naar toe.Ons 1e onderdeel was raften.De klas werd over 2 boten verdeeld. Eerst hebben we wat oefeningen gedaan. Daarna mochten we wedstrijdjes doen.Het 2e onderdeel was Kickbicken. Ook hier kregen we eerst uitleg. Vervolgens zijn we op de steps door het bos gegaan. Het was een hele gezellige en sportieve ochtend. Alle ouders weer bedankt voor het halen en brengen!

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

de Dalk is onderdeel van Leerplein055