Nieuwsbrief De Dalk6 september 2019

We zijn weer begonnen

En zo zit de eerste week van het schooljaar er alweer op. 
Na het schooljaar met z'n allen op het schoolplein te hebben ingeluid hebben we een goede eerste week gehad. Met een aantal nieuwe gezichten op school zijn de groepen een beetje begonnen met kennismaken. Veel kinderen waren ook wel weer toe aan lekker aan het werk te gaan. Een goed begin is het halve werk...
Mooi om te zien hoe de leerlingen elkaar hier weer meteen in hun waarde laten op school. "Wil je meedoen? Nee, ik kijk liever even of speel liever alleen! Dat mag hoor, maar als je wel mee wilt doen mag dat gewoon hè?" Dit was een gesprekje dat ik op het schoolplein opving. Bij zo'n gesprekje krijg ik meteen het gevoel: het wordt weer een mooi jaar op de Dalk. 

Informatie avond

De datum voor de informatie avond is nog niet bekend. Met het team hebben wij gesproken over een nieuwe opzet van deze avond. U krijgt via de mail een uitnodiging en het programma van deze avond. 

Calamiteitenformulier 

Alle kinderen hebben gisteren of vandaag een formulier meegekregen. 

We vragen u hierin ook opnieuw toestemming voor het publiceren van foto's van uw kind op onze website en sociale media. Vanwege de nieuwe wet op bescherming van persoonsgegevens, moeten we u hiervoor jaarlijks toestemming vragen.

Graag het formulier voor vrijdag 13-09  weer inleveren bij de leerkracht van uw kind(eren).

Vakanties en wijziging studiedagen!!

herfstvakantie 21 t/m 25 oktober 2019
kerstvakantie 23 dec. 2019 t/m 03 januari 2020
voorjaarsvakantie 24 febr. t/m 28 februari 2020
paasweekend 10 april t/m 13 april 2020
Meivakantie (Hemelvaart)27 april t/m 5 mei 2020
Hemelvaartweekend 21 en 22 mei 2020
2e Pinksterdag (+vakantie)1 t/m 5 juni 2020
zomervakantie 20 juli t/m 28 augustus 2020
Marge/studiedagen:21 februari en 29 juni 2020 en nog 1 dag in te plannen. Let op deze data zijn gewijzigd!!! 

Sport van de maand

 Vandaag hebben de kinderen uit groep 3 t/m 8 een boekje meegekregen. Dit boekje is een uitgave van Sportstimulering waarin kinderen allerlei sporten kunnen uitproberen en waar alle schoolsportactiviteiten van dit schooljaar in zijn opgenomen.. Door deel te nemen aan verschillende sporten kunnen  kinderen ontdekken welke sport het beste bij hen past. Er is keuze uit meer dan 25 verschillende sporten!

Hoe kan mijn kind meedoen?
Als je kind met een activiteit van Sport van de maand mee wil doen, maak je eerst als ouder een account aan op de website van accres sportstimulering.. Je kunt vervolgens je kind(eren) aanmelden voor activiteiten van Sport van de maand via dit account. 

Op https://sportstimulering.accres.nl/account/register kunt u een account aanmaken.
Om deel te nemen aan de sporten van “Sport van de Maand” wordt er jaarlijks een bijdrage van €3,00 per kind gevraagd. Je kind sport dus het hele schooljaar voor dit bedrag bij zoveel activiteiten van Sport van de maand als hij/zij graag wil.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

de Dalk is onderdeel van Leerplein055