Nieuwsbrief De Dalk18 oktober 2019

Schooltijden en tijden klaarovers.

Wilt u weer even alert zijn op onderstaande schoolregels?

Afspraken voor schooltijd:
Vanaf 08.20 uur hanteren wij een inloop. Dit betekent dat je naar binnen mag en je klas in kan gaan. Daar mag je met je werk aan de gang gaan of een spelletje pakken dat is klaargezet.

Oversteken bij de school:
Iedereen steekt de weg over bij de oversteekplaats en de klaar-overs. (vanaf 08.15 – 08.30 uur en tot 15 minuten na schooltijd) Je wacht voor de witte streep tot het fluitsignaal klinkt, je loopt de weg over (met je fiets aan de hand). Iedereen fietst aan de goede kant van de weg.
Wij merken dat er kinderen soms al eerder oversteken zonder dat de klaar-overs er zijn dit is niet de bedoeling en valt dan onder verantwoordelijkheid van de ouders. Van de klaar-overs wordt verwacht dat die om 08.15 uur aan de weg staan. 

Herinnering oudergesprekken

Vorige week vrijdag heeft u een e-mail ontvangen met de indeling van de 10 minutengesprekken. Denkt u aan het eventueel ruilen dit kan tot uiterlijk 13 november.

ASK

Dit jaar gaan wij op dinsdagavond 26 november naar de voorstelling van het ASK-theater in Orpheus in Apeldoorn. Let op dit is dus niet onder schooltijd! Verdere informatie over hoe laat aanwezig bij Orpheus etc. volgt in de nieuwsbrief van vrijdag 8 november. 

Herfstwandeling

Op woensdag 16 oktober hebben de groepen 1 t/m 5 weer genoten van de Herfstwandeling. Dit jaar was ervoor gekozen om het Kabouterbos in Klarenbeek te bezoeken. De kinderen waren heel enthousiast en verwonderd over alles wat ze onderweg tegenkwamen. Opeens geloofde iedereen weer in kabouters. Na het kabouterbos zijn we lekker verder gewandeld om m.b.v. zoekkaarten paddenstoelen en boomvruchten te gaan bekijken. Het is een goed paddenstoelenjaar, dus er was genoeg te zien.
Aan het eind van de wandeling wachtte voor iedereen nog een verrassing. De moeder van Sophia en Valentino had hele leuke herfsttraktaties gemaakt. De schalen met egeltjes, eikels en paddenstoeltjes waren in een mum van tijd leeg. Het was weer een zeer geslaagde ochtend, mede dankzij de hulp van de begeleidende ouders waar we altijd een beroep op kunnen doen.

Nieuws van de godsdienstlessen

Na de zomervakantie zijn ook de GVO lessen weer gestart. We beginnen met elkaar nog beter te leren kennen. We bedenken 3 waarheden over onszelf. Twee dingen die best wel algemeen zijn en één waarheid waarvan we denken dat bijna niemand dat van je weet. Nou dat blijkt inderdaad zo te zijn, want we gaan raden wie de persoon is en dat is soms best lastig.

In de les erna zijn we gestart met de verhalen over “het begin”.

Wat is het mooiste cadeau wat je ooit hebt gekregen? Daar weten de meesten, na even denken, wel antwoord op: Playstation, nieuwe fiets, mijn ouders, mijn broers of zussen, mijn huisdier, mijn leven….

We horen van geschenken die zo groot zijn dat we niet eens beseffen dat ze er zijn, het geschenk van het licht, water, de natuur, mensen en dieren om ons heen.

We spreken hier met elkaar over: wat vindt jij het mooist? En wat zou het belangrijkst kunnen zijn?

Groep 5/6 mag een eigen verwerking maken bij het verhaal. Er werden mooie werkstukken gemaakt.

Groep 7/8 gaat aan de slag met de vraag hoe het nu met de aarde gesteld is. Wat kunnen wij doen om de het milieu te verbeteren? Waar sta je voor….? In groepjes maakten ze een mooie poster met een slogan en presenteren dit aan de andere kinderen.

Na de herfstvakantie gaan we verder met nieuwe verhalen.

Fijne vakantie,

Hartelijke groet,

Aletta Wilsing

Jeugdverpleegkundige

Even voorstellen:
Mijn naam is Kim Dashorst . Ik ben als CJG- jeugdverpleegkundige verbonden aan De Dalk 

In Apeldoorn wordt de jeugdgezondheidszorg door het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) uitgevoerd.  Ik ben het komende schooljaar regelmatig op school te zien en werk daarbij samen met mijn collega Steve Tjon Tjauw Liem (jeugdarts) en Ellen Beeftink (doktersassistent) 

Gezondheidsonderzoek 
Alle 5 jarige en 11 jarige kinderen krijgen in dit schooljaar een uitnodiging thuis voor een gezondheidsonderzoek op het CJG bij mij of mijn collega. De CJG locatie is (meestal) dezelfde als waar u ook op het consultatiebureau kwam toen uw kind jonger dan 4 jaar was. De gezondheidsonderzoeken worden dus niet meer (zoals vroeger) op school gedaan. 

 Op afspraak 
Het is ook mogelijk om een afspraak te maken met mij op het CJG, wanneer u vragen heeft over de ontwikkeling, opgroeien of opvoeden. Ik denk graag met u mee en kan u adviseren of doorverwijzen naar jeugdarts of pedagogen van het CJG. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met het CJG (055-3578875) of een mail aan mij sturen. 

 Tot ziens! 

Kim Dashorst, jeugdverpleegkundige 

jgzoost@cjgapeldoorn.nl  

 

Sinterklaas

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

de Dalk is onderdeel van Leerplein055