Nieuwsbrief De Dalk8 november 2019

Judo 

Vandaag hebben alle kinderen een gast-les judo gehad van Vincent. Hij is de eigenaar van judo academy stedendriehoek. De kinderen vonden het super leuk en leerzaam! Bedankt voor de leuke gymles!

ASK

Zoals aangegeven in de vorige nieuwsbrief gaan de groepen 5 t/m 8 dinsdagavond 26 november naar de voorstelling in theater Orpheus in Apeldoorn. 
Wij verwachten alle kinderen uit deze groepen tussen 18.30 en 18.45 uur buiten bij de vijver. De leerkrachten staan daar dan ook. Om 20.45 uur kunnen de kinderen hier weer opgehaald worden. 

 

Schoen zetten op school  

Deze uitnodiging is voor alle kinderen van De Dalk. Lukt het niet om te komen, neem dan DONDERDAGOCHTEND je schoen alvast mee naar school ( met een naam er in)

 

Op zaterdag 16 november
Kom ik aan in Nederland
Daarom hierbij een berichtje
Van mijn kant

Donderdag 28 november is
Om 18:30 uur de school open
Je mag samen met mamma, of pappa
De school binnen lopen

Pyjamaatjes aan en een schoentje mee
Dat is toch een leuk idee

We gaan die avond schoentje zetten, Sinterklaasverhaal lezen en iets lekkers smullen
Kom op tijd, Dan kan ik ’s nachts jullie schoentjes vullen

Groetjes Sinterklaas

5 december

Op zaterdag 16 november komt Sinterklaas weer in Nederland. 
Misschien brengt hij op 5 december wel een bezoekje aan de Dalk....

De ochtend vieren wij het feest op school. Aangezien de kinderen uit de onderbouw en groep 4 genoeg uren maken en de groepen 5 t/m 8 dinsdagavond naar de ASK voorstelling gaan zijn alle kinderen 5 december vrij vanaf 12:00 uur. 

Nieuws uit de onderbouw 

In unit 1/2/3 zijn de Kunstweken afgesloten. Zowel in de klas, als online zijn de kunstwerken van de kinderen te bewonderen. Volgende week ontvangt u een uitnodiging om een bezoek te brengen aan ons museum. De kinderen zullen vol trots laten zien wat ze gemaakt hebben. Ons volgende thema is “de speelgoedwinkel”. De leerlingen van groep 3 hebben bijna de derde kern van de leesmethode afgerond en beginnen al leuk te lezen. Met rekenen zijn we bezig met tellen in stappen van 2 , met bussommen en met het splitsen van getallen tot en met 12. Zo langzamerhand komt de klas in de Sinterklaasstemming. U heeft inmiddels de uitnodiging voor het Sinterklaasfeest in het MFC ontvangen en elders in deze nieuwsbrief staat informatie over het schoentje zetten op school. We hopen alle kinderen, in pyjama, te zien op 28 november.

Nieuws uit de middenbouw 

Bijna al onze kunstwerken van Joan Miro hangen in het online museum. Neem vooral een kijkje. Ze zijn prachtig geworden.

De tafels

Groep 5 is heel druk bezig met het uit het hoofd leren van de tafels.Iedere rekenles starten we met het maken van rijen tafels op tempo.De tafels die de kinderen nog niet kennen gaan aan het eind van de week mee naar huis.Jullie kunnen thuis ook oefenen. Op de fiets in de auto, springend van de trap enz. Overal en altijd. Als er maar geoefend wordt.

Groep 4 begint ook langzamerhand met de tafels. De tafel van 2-5-10 komen aan bod. Ook deze tafels mogen thuis geoefend worden.

Nieuws uit de bovenbouw

Hebben jullie de prachtige gedichten en portretten van de kinderen al zien hangen in de gang? Loop gerust even binnen om te bekijken. 
Met Alles- in -1 zijn wij gestart met het thema de Gouden Eeuw. 

Lootjes trekken: 
Op maandag 18 november gaan wij in de klas lootjes trekken voor 5 december.
Van de kinderen verwachten wij:
- een zelfgemaakte surprise
- een zelfgemaakt gedicht
- cadeautje (s) tot een bedrag van vijf euro (geen snoep)

Op het lootje vinden de kinderen van degene die ze hebben getrokken wat cadeauwensen en de hobby's. 

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

de Dalk is onderdeel van Leerplein055