Nieuwsbrief De Dalk21 januari 2020

Een nieuw jaar!

Een nieuw jaar! En zo zitten we alweer in de derde onderwijsweek van 2020! Na wisseling van jaar zijn we weer lekker aan het werk. Zowel het team als de kinderen zitten alweer snel in het ritme van de schoolweek. Ik blijf het prachtig vinden om te zien hoe er bij ons op school met elkaar samen wordt gewerkt. De griepgolf is weer in het land en ook in Klarenbeek is hij neergestreken. Gelukkig valt het nog mee en zijn de leerlingen weer snel beter. Ondertussen zijn we de afgelopen week begonnen met het afnemen van de Citotoetsen voor het midden van het schooljaar. De toetsen worden ook deze week en komende week nog afgenomen. Deze toetsen gebruiken wij mede om de ontwikkeling van uw kind door de schooltijd heen te volgen. Sommige kinderen vinden het wel eens spannend en anderen vinden het leuk! Wij kunnen via deze toetsen goed zien waar we nog aan moeten werken. Het is natuurlijk belangrijk dat de kinderen uitgerust en ontspannen deze toetsen maken.

Ook kijken wij dit jaar alweer vooruit! Als team gaan we kijken hoe we het onderwijs nog meer op onze doelgroep kunnen afstemmen. U hoort misschien thuis al wel eens wat over lessen die buiten of in de gymzaal worden gegeven. Wij zijn ons aan het ori├źnteren op het bewegend- en het bewegend buiten leren. In mei zullen we als team naar een congres in Klarenbeek gaan over dit onderwerp. Wij houden u als ouder graag op de hoogte van dit proces.

 

Landelijke stakingen onderwijs.

Landelijke stakingen onderwijs Zoals u vorige week in de mail heeft kunnen lezen sluit Leerplein055 op donderdag 30 en vrijdag 31 januari alle scholen. Dit betekent dat de Dalk deze dagen ook dicht is voor de leerlingen. Als team staken wij vooral om aandacht te vragen voor onze werkdruk. Wij willen deze dagen dan ook gebruiken om met administratieve zaken, waar we normaal minder aan toe komen, bezig te gaan. Zo kunnen we deze werkdruk tijdelijk iets verminderen. Op vrijdag sluiten wij aan bij de manifestatie in het centrum van Apeldoorn. Ik verwijs u graag naar de mail over de verdere inhoud van het staken

 

Informatieavond Kinderopvang en Peuteropvang.

Informatieavond Kinderopvang en Peuteropvang Op donderdagavond 5 maart zal er een informatieavond plaatsvinden vanuit de kinder- en peuteropvang plaatsvinden. Op deze avond zullen ook beide scholen een presentatie geven. Kent u mensen die kinderen op de opvang of peuterspeelzaal heeft zitten? Dan kunt u ze verwijzen naar deze avond, zodat wij ze als school een stukje inzicht in ons onderwijs kunnen geven!

Nationale voorleesdagen.

Nationale voorleesdagen Aanstaande woensdag zal er bij ons op school worden voorgelezen in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Michael Karman-Neutel zal deze dag komen voorlezen voor de kinderen. Michael is een van de spelers van het ASK-Theater en heeft de afgelopen jaren diverse rollen vertoont bij het ASK-Theater. De kans is groot dat een aantal leerlingen van de bovenbouw hem wel herkennen.

Voorstellen meester Rutger.

De meesten van jullie kennen mij al of zullen me op z'n minst op school rond zien lopen, maar ik zal me nu dan toch maar even officieel voorstellen.Ik ben Meester Rutger en werk totdat Juf Stefanie weer terug is, samen met Juf Else-Marit en Juf Manon elke dag in de bovenbouw van De Dalk. Daar heb ik de 'Vraag van de week' geïntroduceerd. Met vragen als: 'Wat is de allerkleinste betekenisvolle afstand?' en 'Waarom zitten er in een auto driepuntsgordels, maar in een vliegtuig niet?' De kinderen krijgen dan een week om het over het antwoord na te denken, op te zoeken of rond te vragen.
Ik woon in Eefde en in mijn vrije tijd speel ik badminton, darts, piano en spelletjes en zing ik bij een klein koor in Brummen. Mijn favoriete vakken op school zijn rekenen/wiskunde en natuurkunde. Als je nog vragen hebt, stel ze gerust. Zoals gezegd, ben ik er elke dag.

Sport van de maand.

Tot 24 januari kunnen kinderen zich opgeven voor de Sport van de Maand. Voor de maand februari staan copeira, twirlen, tafeltennis en schaken op het programma. Ook tijdens de stakingsdagen biedt Accres een Sportinstuif voor verschillende leeftijden. Voor meer informatie kunt u kijken op www.sportstimuleringapeldoorn.nl. 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

de Dalk is onderdeel van Leerplein055