Korte introductie van de school

De Dalk is een kleine, sfeervolle, openbare basisschool, midden in het dorp Klarenbeek. De school beschikt over een groot plein en aangrenzend grasveld waarop volop ruimte is om te bewegen.

Er wordt lesgegeven in 3 units. Door de kleinschaligheid is het mogelijk om ieder kind de aandacht en het onderwijs te geven die hij of zij nodig heeft. De ontwikkeling van kinderen wordt zorgvuldig gevolgd en de individuele behoeften worden zo compleet mogelijk in kaart gebracht, zodat het onderwijs hierop goed afgestemd kan worden. De leerkrachten, onderwijsassistent en directie kennen de kinderen en hun ouders.

De kinderen op de Dalk zijn gewend om zowel samen als zelfstandig te werken. In de school heerst een hele rustige en prettige werksfeer. Kinderen werken op hun eigen niveau op hun Chromebook of tablet, krijgen instructie in kleine groepjes en werken samen aan bijvoorbeeld een project. Er wordt een beroep gedaan op hun executieve functies (plannen, probleem oplossen, organiseren, doelgericht handelen, enz.).

Op de Dalk zitten wij niet stil. Bewegend (buiten) leren wordt dagelijks ingezet om tegemoet te komen aan de bewegingsdrang van kinderen en om gestelde leerdoelen te kunnen behalen. Een bijkomend voordeel is de positieve invloed van bewegen op de concentratie. Bovendien blijven de kinderen fit en gezond.

Op de Dalk voelt iedereen zich veilig en vertrouwd. Er wordt samen gespeeld, gewerkt, gelachen en soms ook gehuild. Het is mooi om te zien dat iedereen mag zijn wie hij is en daarvoor gewaardeerd wordt!